Info

Välkommen till DanielSundstrom.se!

Denna webbsida drivs av sin namne, Daniel Sundström, och fungerar till viss del som en informationskanal och till viss del som en megafon för de projekt som drivs. Här finns nyheter och anslag om kommande och tidigare podcasts och sändningar samt möjligheten att lyssna på dessa i efterhand, om ni missat något eller saknar lämpliga appar för att spela upp podcasts i era mobiltelefoner.

Daniel är född 1981 och är bosatt i hemstaden Bollnäs tillsammans med fru och tre barn. Historia och sport tillhör de största intressena – åtminstone när det i det senare fallet kommer till Bollnäs i bandy, Björklöven i ishockey och Wimbledon i fotboll – men största intresset är utan tvekan radio.

”I barn och ungdomsåren var det radio på låtsas, med en bandspelare och ett syskon och en kompis eller två, men 2007-2009 utbildade jag mig på Radiolinjen på Bollnäs Folkhögskola. Där fick jag sända morgonradio, direktsända från mässor och idrottsevenemang och även göra mina egna radioprogram, allt i Bollnäs närradio, Radio Vågen 98,4. Jag fick även praktisera två vändor på Sveriges Radio P4 Gävleborg. Kärleken till radio avtog knappast efter allt det!”

Daniel gick vidare till att utbilda sig till lärare och till att jobba inom både grundskola och gymnasium så någon karriär i radiobranschen blev det aldrig. År 2018 började dock tankarna komma på att göra en egen poddcast. Det blev inte bara en poddcast utan två, men dessa övergavs relativt snabbt eftersom Daniel också under samma period börjat sända direktsänd webbradio via Mixlr.com, under namnet Radio Dansun, av den enkla anledningen att det helt enkelt är och var för roligt för att låta bli.

”Poddcastandet var väldigt roligt, men det går inte att bortse från det faktum att direktsänd radio ger en kick som är svår att hålla sig borta från. Nu är det direktsänt som gäller för hela slanten!