Specialsändning: Världsradiodagen

Radio är en av de viktigaste och mest konsumerande medierna i världen och lyckas stå ut som en arena där alla kan göra sin röst hörd, bli lyssnad på och – kanske viktigast av allt – bli representerad. För att uppmärksamma radions viktiga roll i samhället instiftades World Radio Day, världsradiodagen, av UNESCO 2011. I år är det dags för den tionde upplagan!

Liksom förra året kommer Radio Dansun att uppmärksamma denna dag och i år gör vi det med en tolv timmar lång maratonsändning! Temat för i år är New World, New Radio – ny värld, ny radio – och belyser radions uthållighet under de senaste dryga hundra åren i en ständigt föränderlig värld; världen förändras, radion utvecklas, anpassar sig, hittar på nya lösningar och kopplar samman människor världen över.

Var med och fira denna dag tillsammans med Radio Dansun! Häng med under den tolv timmar långa sändningen, från början till slut, och dela med dig av dina intryck, erfarenheter och åsikter om radio till oss!