Inför: World Radio Day

Lördagen den trettonde februari kommer Radio Dansun att uppmärksamma den på UNESCO:s initiativ instiftade världsradiodagen World Radio Day, som i år firar sitt tioårsjubileum. Sändningen börjar kl. 12.00 och kommer som längst att hålla på till cirka kl. 18.00. Detta blir med andra ord Radio Dansuns längsta direktsändning någonsin!

Årets tema för World Radio Day är evolution, innovation, connection. Med detta vill UNESCO uppmärksamma att världens ständigt förändras och att radio har och fortsätter att utvecklas genom att anpassa sig till nya förhållanden, hitta på nya tekniska lösningar till nya behov och förutsättningar och hur radio som verktyg knyter samman människor genom att tillhandahålla nyheter, meddelanden och information i en tid då missinformation är lätt att sprida.

Radio Dansun kommer att belysa dessa punkter på lördag samt applicera dem på oss själva; hur har vi utvecklats, anpassat oss till nya förutsättningar, och så vidare. Missa inte detta!

Lyssna på lördag klockan 12.00 här på DanielSundstrom.se, på vår Mixlr-sida eller i Mixlr-appen.